maandag, 2. november 2015 - 12:50 Update: 02-11-2015 12:54

Duo ingerekend na dollemansrit op gestolen motor

Duo ingerekend na dollemansrit op gestolen motor
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De politie heeft zondagnamiddag op het centraal station in Nijmegen twee mannen ingerekend na een dollemansrit op een gestolen motor.

De politie kwam ze op het spoor na een melding van een conflict.

De ex-vriendin van een van de later aangehouden verdachten, een 18-jarige Arnhemmer en een 19-jarige Nijmegenaar, riep zondagmiddag rond 15.45 uur de hulp in van de politie toen haar ex voor de deur stond te dreigen. De twee sloegen vervolgens op de vlucht op een motor, waarna ze bijna een aanrijding kregen met een andere weggebruiker, die ze met geweld zouden hebben bedreigd. Kort daarop kregen agenten het duo in het vizier in de wijk Hatert. Ze weigerden echter te stoppen, waarna de achtervolging werd ingezet.

Helm gegooid naar agent

Op de Topaasstraat gooide een van de opzittenden zijn helm naar een achtervolgende motoragent. Die kon de helm ternauwernood ontwijken. Nabij de kruising met Hatertseweg lieten beide mannen hun motor achter en zetten de vlucht te voet voort. Inmiddels was bekend dat het om de twee mannen uit Arnhem en Nijmegen ging. Ze werden later op het station in Nijmegen aangetroffen en zitten voorlopig vast. De motor bleek eerder te zijn gestolen in Kleef en is voor onderzoek veilig gesteld.

 

Provincie:
Blik op 112: