maandag, 2. november 2015 - 15:03 Update: 02-11-2015 15:04

'Kuyt wilde alleen terug in de basis, dus geen terugkeer bij Oranje'

'Kuyt wilde alleen terug in de basis, dus geen terugkeer bij Oranje'
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Dirk Kuyt had weer deel uit kunnen maken van de (voor)selectie van het Nederlands elftal. Had, want de topscorer van de Eredivisie hield de boot uiteindelijk af.

Danny Blind

"Ik heb Kuyt inderdaad gevraagd", vertelde bondscoach Danny Blind maandag op de persconferentie van het Nederlands elftal, waar hij de 26-koppige (voor)selectie bekend maakte van de oefeninterlands tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november). "Dirk antwoordde dat hij er heel lang over moest nadenken."

"Uiteindelijk wilde hij alleen terugkeren als ik hem een basisplaats zou kunnen garanderen. Dat kan ik niet. Dat kan ik aan niemand. Het was wel een uitermate prettig gesprek met Dirk," aldus de keuzeheer van Oranje na een conversatie met de teruggekeerde Feyenoorder. "Het ging me bij een terugkeer vooral om het totaalplaatje. Een rol in de kleedkamer, de omgang met spelers. Ook dat telde mee. En daarvoor had ik hem er graag bij gehad tegen Kazachstan en Tsjechië. Maar helaas."

Op 3 oktober 2014 maakte Kuyt onverwacht bekend dat hij zou stoppen als international. De 35-jarige aanvaller speelde op 4 september 2014 zijn laatste interland tegen Italië. Hij werkte 104 duels in het shirt van het Nederlands elftal af, waarna hij aangaf alleen in noodgevallen nog bereid te staan om terug te keren.

Categorie:
Provincie: