maandag, 2. november 2015 - 22:18 Update: 03-11-2015 10:13

Politie gaat weer bekeuren na maandenlang actievoeren

Foto van motoragent bekeuring personenauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hervatten de onderhandelingen met de minister van Veiligheid en Justitie over een nieuwe CAO Politie. Dat hebben ze vandaag gezamenlijk besloten na een persoonlijk gesprek met minister Van der Steur.

Zonder exacte bedragen te noemen heeft hij de bonden laten weten dat hij van het kabinet een verruimd financieel mandaat heeft gekregen om opnieuw te gaan onderhandelen.

De onderhandelingen zullen plaatsvinden met als richtsnoer de zes piketpalen die CAO-verkenner Hans Borstlap begin oktober heeft uitgezet. De bonden hebben daarover de afgelopen weken ledenraadplegingen gehouden en zich na afloop bereid verklaard tot hervatting van de onderhandelingen. Cruciale voorwaarde daarbij was wel dat minister Van der Steur van het kabinet voldoende financiële armslag zou krijgen om de zes ‘handreikingen’ van Borstlap geloofwaardig te kunnen invullen.

Pas op!!

Dit besluit brengt met zich mee dat de vakbondsacties binnen de politiesector worden opgeschort. De bonden roepen hun leden op per direct te stoppen met alle acties. Ook het coulancebeleid (niet bekeuren bij lichte overtredingen) wordt na een actieperiode van bijna negen maanden stopgezet. Het publiek zal er dus rekening mee moeten houden dat ook voor lichtere overtredingen weer kan worden bekeurd. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):