dinsdag, 3. november 2015 - 9:16 Update: 03-11-2015 13:27

Opnieuw agent verdacht van lekken informatie

Opnieuw agent aan de kant gezet om lekken
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Enschede

Een politieman van de eenheid Oost-Nederland heeft op grote schaal vertrouwelijke informatie gelekt, vermoedt justitie. De agent is inmiddels op non-actief gesteld. Dat meldt de Telegraaf.

Volgens de krant zou de betreffende politie-eenheid in een korte tijd een fors aantal incidenten kennen met ’foute agenten’.

Volgens de politie Oost-Nederland is het verhaal dat de krant naar buiten brengt wat voorbarig. ''Er is inderdaad in deze zaak een politiemedewerker op 18 augustus van dit jaar buiten functie gesteld op verdenking van het schenden van het ambtsgeheim.

Het onderzoek dat nu gaande is, moet aantonen aan wie er informatie is verstrekt en op welke schaal dat is gebeurd, maar we hebben in het dit geval over een op zichzelf staande zaak (er zijn geen andere betrokkenen), waarbij de politiemedewerker in de privé-sfeer zou hebben gelekt en niet naar criminelen. Deze medewerker is ook direct de toegang tot de politiepanden en -systemen ontzegd. Er loopt zowel een intern onderzoek als ook een strafrechtelijk onderzoek tegen deze collega''.

De laatste jaren is het aantal agenten dat wegens plichtsverzuim het korps uit wordt gezet, gestegen. In de laatste drie jaar werd ruim twintig procent meer politiemensen ontslagen dan in dezelfde periode ervoor. De politie ontkent dat sprake is van een patroon.

Provincie:
Blik op 112: