dinsdag, 3. november 2015 - 14:06 Update: 03-11-2015 14:07

Opbrengst Kinderpostzegelactie 9,5 miljoen euro

Opbrengst Kinderpostzegelactie 9,5 miljoen euro
Leiden

De Kinderpostzegelactie heeft 9,5 miljoen euro opgebracht. Dit bedrag wordt komend jaar gebruikt om kwetsbare kinderen te helpen. Vandaag wordt ook de publicatie ´Een Veilige Toekomst’ uitgereikt.

Publicatie ´Een Veilige Toekomst´

Kinderpostzegels doet  een dringende oproep voor meer aandacht voor de kinderen in de maatschappelijke en vrouwenopvang. Daarom brengen vandaag de publicatie ‘Een Veilige Toekomst. Doen wat nodig is voor kinderen in de opvang’. In deze publicatie  wordt een beeld geschetst van wat de kinderen in de opvang hebben meegemaakt en welke hulp er nodig is voor hun herstel. De publicatie is aangeboden aan Lian Smits, bestuurder van vrouwenopvang Kompaan en De Bocht in Tilburg.

Kinderpostzegelactie 2015

Stichting Kinderpostzegels en PostNL brachten dit jaar samen met de Gouden Boekjes de kinderpostzegels uit. De eerste zegels zijn vandaag door Ludo Voorn van PostNL overhandigd aan Ilja van Haaren van Kinderpostzegels. Vanaf morgen gaan de kinderen langs de deuren om de bestellingen af te leveren.

Ilja van Haaren, directeur Stichting Kinderpostzegels:

'Wij willen dat kinderen het beste en mooiste uit zichzelf halen. Het is toch fantastisch dat er weer zoveel kinderen iets over hebben voor andere kinderen die onze steun hard nodig hebben.’

Ludo Voorn, directeur marketing PostNL:

'Wij ondersteunen jaarlijks met de kinderpostzegels het initiatief van Stichting Kinderpostzegels om kwetsbare kinderen een betere toekomst te geven. Dit jaar staat het ontwerp van de kinderpostzegels ook symbool voor een veilig thuis voor ieder kind. Dit is een mooie gedachte bij het versturen van een kaartje of brief met deze kinderpostzegels.'

Provincie: