dinsdag, 3. november 2015 - 20:23 Update: 03-11-2015 20:25

Politie tipt FIOD over illegale sigarettenfabriek in Rotterdamse loods

Politie tipt FIOD over illegale sigarettenfabriek in Rotterdamse loods
Foto: FIOD
Rotterdam

Na een tip van de politie heeft de FIOD vorige week donderdag een illegale sigarettenfabriek aangetroffen in een loods in Rotterdam. 'De productielijn was bijna klaar om te gaan produceren', meldt het ministerie van Financiën dinsdag.

'De machines zijn dinsdag vernietigd in opdracht van de officier van justitie van het Functioneel Parket', aldus het ministerie.

De productielijn bestond uit drie machines met een totale capaciteit van 1500 sigaretten per minuut. Het belastingnadeel bij één uur productie van deze fabriek zou al ruim 20.000 euro bedragen. Naast de drie machines werd een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal, sigarettenhulzen en filters aangetroffen. De FIOD stelt een nader onderzoek in.

Het is dit jaar de eerste keer dat in Nederland een sigarettenfabriek is aangetroffen. Als illegaal geproduceerde sigaretten op de markt komen, heeft dit meerdere negatieve effecten. Het verstoort dat de reguliere markt en het is concurrentievervalsend. Ook is er een aanzienlijk gevaar voor de gebruikers omdat in deze nagemaakte producten vaak inferieure en gevaarlijke grondstoffen zijn verwerkt.

Provincie:
Blik op 112: