woensdag, 4. november 2015 - 14:47

Nederlandse autobiografie van Johan Cruijff verschijnt eind volgend jaar

Nederlandse autobiografie van Johan Cruijff verschijnt eind volgend jaar
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Er komt een autobiografie van Johan Cruijff. Dit heeft uitgever Nieuw Amsterdam woensdag bekendgemaakt.

'De Nederlandse rechten op de autobiografie van Johan Cruijff My Turn zijn verkocht aan Uitgeverij Nieuw Amsterdam, zo is door het Johan Cruijff Management bekend gemaakt. De autobiografie zal de hele carrière van Cruijff omvatten en verschijnt in de herfst van 2016', aldus Nieuw Amsterdam.

Het Internationaal uitgevershuis Pan Macmillan bemachtigde eerder al de wereldrechten - behalve die voor de Nederlandse markt - op de gedroomde autobiografie, zo maakte de uitgever onlangs op de boekenbeurs in Frankfurt bekend.

'Wij hebben er veel vertrouwen in dat Nieuw Amsterdam deze autobiografie op de juiste manier bij het Nederlandse publiek zal introduceren', aldus Carole Thate van  Cruijff Management.

Boudewijn Poelmann, directeur Novamedia, het moederbedrijf van Nieuw Amsterdam: 'De band tussen Novamedia en Johan Cruijff is hecht en kent al een langere geschiedenis. Wij waarderen het vertrouwen van Johan en zijn management in Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Ik verheug me enorm op dit boek. Ik denk dat veel mensen, net als ik, graag meer willen weten van Johan en van alles wat hij in zijn imposante carrière heeft meegemaakt.'

Categorie:
Provincie: