woensdag, 4. november 2015 - 17:49 Update: 04-11-2015 17:51

Hans Smulders nieuwe technisch directeur NAC

Hans Smulders nieuwe technisch directeur NAC
Foto: NAC
Breda

Hans Smulders wordt de nieuwe Technisch Directeur van NAC Breda. Beide partijen bereikten woensdag overeenstemming over een contract voor onbepaalde tijd. 'Smulders begint 1 december aan zijn nieuwe uitdaging', meldt NAC woensdag.

De 51-jarige Smulders was als voetballer actief voor PSV en FC Eindhoven, maar maakte bij laatstgenoemde ploeg vooral indruk als technisch manager. Met beperkte middelen wist hij de tweede club van Eindhoven afgelopen seizoenen sportief steeds meer op de kaart te zetten. Vorig seizoen werd FC Eindhoven tweede in de Jupiler League met 80 punten. De ploeg miste echter promotie naar de Eredivisie toen het in de play-offs over twee wedstrijden verloor van FC Volendam.

Joost Gielen, als voorzitter van de Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor de aanstelling van de Technisch Directeur, is zeer te spreken over de aanwinst: "Hans heeft bij Eindhoven bewezen een goede en professionele organisatie te kunnen bouwen. Met zijn uitstekende netwerk en moderne aanpak past hij goed bij het NAC dat wij voor ogen hebben. Daarnaast bleek er een goede klik met onze trainer."

NAC liet de zoektocht naar een nieuwe trainer parallel lopen aan de zoektocht naar een nieuwe Technisch Directeur. Dit stelden nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen en Smulders in een eerder stadium in de gelegenheid met elkaar te spreken.

Smulders kijkt uit naar zijn nieuwe functie: "Ik heb een fantastische tijd gehad bij Eindhoven. De overgang naar NAC is een mooie stap. Deze organisatie ademt in alle facetten Eredivisie en het is onze gezamenlijke taak om de club daar ook voetbaltechnisch de komende seizoenen een vaste plek te bezorgen."

Categorie:
Provincie: