woensdag, 4. november 2015 - 19:47 Update: 04-11-2015 21:52

'UMC Utrecht meldt twee doden door complicaties niet bij inspectie'

'Angstcultuur op KNO-afdeling UMC Utrecht'
Foto: Pixabay
Utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) heeft volgens het onderzoeksprogramma Zembla twee gevallen waarbij een patiënt is overleden door complicaties niet gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De calamiteiten zouden zich voorgedaan hebben op de KNO-afdeling.

Vorig jaar juni werd er anoniem een melding gedaan bij de IGZ dat er op de KNO-afdeling van het UMC Utrecht een angstcultuur zou heersen en een onveilig opleidingsklimaat die gevaar zou opleveren voor de patiënten. Artsen zouden tegen elkaar worden uitgespeeld en onder grote tijdsdruk moeten opereren.

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla gaat alsnog onderzoek doen naar de twee incidenten in het ziekenhuis. Het ziekenhuis laat in een reactie weten: ‘Zembla heeft het UMC Utrecht de afgelopen periode veel vragen gesteld op basis van informatie die hen door anonieme bronnen was toegespeeld. UMC Utrecht vindt lekken van vertrouwelijke patiënteninformatie een ernstig feit en heeft hiervan dan ook aangifte gedaan.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):