donderdag, 5. november 2015 - 12:11 Update: 05-11-2015 12:13

'Hiddink verwachtte dat zijn protegé het nog wel zou halen'

Foto van Guus Hiddink | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

ElfVoetbal Guus Hiddink heeft in de luwte gereageerd op de mislukte EK-kwalificatie. De voormalig bondscoach vertrok in juni na gesprekken met KNVB-voorzitter Bert van Oostveen en droeg het stokje over aan assistent Danny Blind. Hiddink verwachtte dat zijn protegé het nog wel zou halen.

Zoals bekend is lukte het Blind niet om het dolende team aan de praat te krijgen. "Ik had nog wel verwacht dat we ons zouden plaatsen", zegt Hiddink in Zuid-Korea tegen de NOS. "We zaten er dicht bij na een hele moeilijke fase in het begin. Helaas is dat in de laatste periode niet gelukt. Dat vond ik wel heel teleurstellend voor iedereen die heel direct betrokken is bij het team en eromheen. Dat vond ik heel jammer."

Moeilijke zomer

Over zijn eigen functioneren komt Hiddink, die met zijn Foundation veldjes gaat aanleggen inZuid Korea, niet erg te spreken. "Ik heb een heel moeilijke zomer gehad. Ik was in juni weg, dat vond ik een hele moeilijke periode. Daarna heb ik de draad weer opgepakt, met veel plezier." Hij twijfelt wel of hij nog trainer moet worden. "Dat weet ik niet. Zo lang je de frisheid hebt moet je niet definitief nee zeggen."

Nieuwe fase

Blind moet nu de boel opnieuw opbouwen na het echec van beide heren. "Het is een nieuwe fase nu, dus we gaan kijken of er weer nieuwe impulsen kunnen komen. Er is nu even een periode van schoonmaken. En dan moet je toch weer met een glimlach naar voren hoor." En of het anders was gelopen als Hiddink was gebleven? "Dat kun je nooit zeggen in het voetbal", glimlacht hij veelbetekenend.

Categorie:
Tag(s):