donderdag, 5. november 2015 - 12:16 Update: 05-11-2015 12:21

Aanhoudingen voor illegaal gokken in sigarenwinkel Amsterdam

Aanhoudingen voor illegaal gokken in sigarenwinkel Amsterdam
Foto: Google Maps
Amsterdam

Drie mannen zijn woensdag 4 november aangehouden tijdens een actie bij een sigarenwinkel aan het Lambertus Zijlplein. Ze worden verdacht van illegaal gokken.

Politie, openbaar ministerie en gemeente gingen de sigarenwinkel rond 4 uur ‘s middags binnen. De actie vond plaats op basis van informatie die de politie binnenkreeg dat in de zaak illegaal gegokt zou worden. Alle aanwezige personen werden gecontroleerd.

Computers, cash en deel wapen

Twee Amsterdammers van 24 en 28 jaar oud werden in de zaak aangehouden voor illegaal gokken. Het pand is uitgebreid doorzocht en er werd een aparte ruimte aangetroffen. In totaal zijn meerdere computers, een aanzienlijk geldbedrag, pandbrieven met grote waarde en een deel van een vuurwapen (een gevulde patroonhouder) in beslag genomen.

Restanten wietplantage

Na de actie in de sigarenwinkel zijn drie woningen doorzocht. In een van die woningen werd nog een 26 jarige Amsterdammer aangehouden, ook voor illegaal gokken. In een andere woning vond de politie de restanten van een wietplantage.

Het onderzoek is nog gaande, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, die zal beoordelen of de zaak gesloten moet worden.

Provincie:
Blik op 112: