donderdag, 5. november 2015 - 20:04 Update: 05-11-2015 20:11

Veertien aanhoudingen in aanloop Ajax-Fenerbahçe

Veertien aanhoudingen in aanloop Ajax-Fenerbahçe
Foto: Archief FBF
Amsterdam

In de aanloop naar het treffen Ajax – Fenerbahçe in Amsterdam ArenA heeft de politie veertien verdachten aangehouden.

Zij maakten zich onder meer schuldig aan openlijke geweldpleging, belediging, gooien van zwaar vuurwerk en verkoop van valse kaartjes. Vier agenten raakten licht gewond, nadat zij waren bekogeld op de Dam.

Rond 15.00 uur vindt er op de Dam een opstootje plaats waarbij de politie in eerste instantie bemiddelend optreedt. Als blijkt dat één van de twee mannen vuurwerk bij zich heeft houdt de politie hem aan. Een tiental personen die zich in de nabijheid bevinden keren zich op dat moment tegen de politie. Zij gooien stenen, flesjes, terrasstoelen en vuurwerk richting de politie. Als de politie de zaak onder controle heeft houden zij vier mannen aan die zich schuldig maakten aan openlijke geweldpleging, waaronder de man die een politieagent verwondt. Een vijfde verdachte is later nabij de Arena aangehouden.

Overige aanhoudingen

Bij Amsterdam ArenA zijn zeven personen aangehouden voor o.a. verkoop van valse kaartjes, gooien van zwaar vuurwerk en verstoren van de openbare orde (5). Bij het Centraal Station is een man aangehouden voor het bezit van een boksbeugel.

Overtreding stadionverbod

Een 25-jarige man uit Amsterdam is vandaag buiten heterdaad aangehouden omdat hij stond gesignaleerd in verband met de openlijke geweldpleging die plaatsvond op De Toekomst, voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – PSV. Rond Amsterdam ontstonden veel files in de avondspits mede veroorzaakt door een groot aantal aanrijdingen.

Drie gewonde politiemensen

Drie politiemensen die gewond raakten op de Dam zijn ter plaatse behandeld, de vierde is aan zijn verwonding in het gezicht in het ziekenhuis behandeld.