donderdag, 5. november 2015 - 20:24 Update: 05-11-2015 20:54

Groningse lustkapper weer actief

Groningse lustkapper weer actief
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Groningen

Bij de politie in Groningen zijn sinds juli van dit jaar weer negen meldingen binnengekomen van vrouwen die zijn benaderd door 'lustkapper' Harry S. Dit meldt RTV Noord donderdag.

De lustkapper benadert vrouwen met het verhaal dat hij kapper is en biedt hen vervolgens een gratis knipbeurt aan. S. friemelde bij de vrouwen die daar in het verleden op in gingen alleen wat door het haar, zonder dat hij hen daadwerkelijke knipte. Politiewoordvoerder tegen RTV Noord: 'Kennelijk raakt hij daar opgewonden van'.

De negen vrouwen die hij onlangs benaderde zijn er niet ingetrapt. Politiewoordvoerdeten RTV Noord: 'Inmiddels is algemeen bekend om wie het gaat. De vrouwen die hij de laatste tijd heeft benaderd, zijn er niet ingetrapt. Daarom heeft de man formeel niets strafbaars gedaan'. De politie adviseert iedereen die door de man wordt lastiggevallen dit te melden aan de politie.

In het verleden is Harry S. veroordeeld tot 180 uur taakstraf wegens aanranding. S. was toen actief in emmen. De rechtbank concludeerde destijds dat S. een  'unieke drang heeft om in haar te kroelen en te wrijven'.

Provincie: