donderdag, 5. november 2015 - 22:47 Update: 05-11-2015 22:50

Slordig Ajax heeft overwintering niet meer in eigen hand

Slordig Ajax heeft overwintering niet meer in eigen hand
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws ) Ajax heeft overwintering in Europa niet meer in eigen hand. In een buitengewoon rommelige ontmoeting met Fenerbahce was de Nederlandse recordkampioen simpelweg niet goed genoeg. Doelpunten bleven uit.

Kansen waren bijna even schaars als doelpunten. Na de smakelijke verwennerij van afgelopen weekend (6-0 zege op Roda JC) moest het publiek in de ArenA het tegen Fenerbahce doen met water en brood. Zowel de gastheren als de bezoekers waren veel te slordig om een vuist te maken en de tegenpartij echt pijn te doen.

Ook toeschouwer Danny Blind had weinig reden tot optimisme. De door hem gepasseerde Robin van Persie kon in de tachtig minuten die hij mocht opdraven niet imponeren en hetzelfde geldt voor de Oranje-kandidaten in een Ajax-shirt. Alleen Kenny Tete liet een goede indruk achter. Hij liet andermaal zien een solide verdediger te zijn die Oranje goed kan gebruiken.

Pas in de slotfase was een doelpunt nabij. Van Persie was al naar de kant gehaald door trainer Vitor Pereira toen invaller Fernandao niet alert genoeg reageerde op een bal bij de tweede paal.

Omdat Molde FK op bezoek bij Celtic de derde overwinning van de groepsfase boekte (1-2) zijn de Noren verzekerd van een plek in de volgende ronde. De strijd om de tweede plaats lijkt te gaan tussen Fenerbahce (vijf punten) en Ajax (drie punten). De Amsterdammers hebben overwintering dus niet meer in eigen hand.

Blessures

Twee blessuregevallen werpen bovendien een schaduw op de avond voor Ajax. Anwar El Ghazi moest het veld al in de eerste helft verlaten met een enkelblessure, en de Oranje-international kreeg in de kleedkamer even na de pauze gezelschap van Viktor Fischer. De Deen had te veel last van zijn dijbeen om door te spelen. Alles behalve een ideale aanloop naar de Klassieker in de Kuip van zondagmiddag.

Categorie:
Tag(s):