vrijdag, 6. november 2015 - 17:23 Update: 07-11-2015 9:21

Na mislukte liquidatie op Peter R. vier verdachten gearresteerd

Politie pakt 4 verdachten op na mislukte liquidatie Diemen
Foto: Archief FBF.nl
Diemen

De politie heeft donderdagavond, na een mislukte liquidatie eerdere op de dag in Diemen, vier mannen aangehouden. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Het 44-jarige slachtoffer, de Amsterdamse crimineel Peter R. en een bekende van de politie, werd donderdagmiddag rond 13.00 uur meerdere keren beschoten aan het Fregat in Diemen. Hij zat in een auto op een parkeerterrein aan het Fregat toen hij beschoten werd met een automatisch vuurwapen. De man probeerde te vluchten en reed weg, waarna hij met zijn auto in een sloot belandde. De daders gingen er vandoor in een lichtkleurige gestolen Volkswagen en reden in de richting van het Diemerbos.

Aanhoudingen

De politie startte direct een onderzoek. De omgeving werd afgezocht en getuigen werden gehoord. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk zijn op verschillende plaatsen in Amsterdam en Osdorp vier mannen in de leeftijd van 26, 27, 30 en 33 jaar aangehouden. Bij huiszoeking troffen rechercheurs vuurwapens, bivakmutsen en kogelwerende vesten aan. De vermoedelijk gebruikte vluchtauto is ook in Amsterdam aangetroffen.

Verdachten voorgeleid

De vier mannen zijn vrijdagmiddag aan de rechter-commissaris voorgeleid, ter toetsing van de rechtmatigheid van hun aanhouding. Drie van hen zitten nog vast voor verhoor, de vierde is vrijdagmiddag in vrijheid gesteld in opdracht van de rechter-commissaris, maar blijft verdachte.

Slachtoffer buiten levensgevaar

Het slachtoffer was meerdere keren geraakt. Hij is hierbij gewond geraakt, maar buiten levensgevaar. De politie heeft de zaak volop in onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie. Het zou heel goed kunnen dat getuigen film of foto’s hebben gemaakt van het schietincident. 

Provincie:
Blik op 112: