vrijdag, 6. november 2015 - 17:46 Update: 06-11-2015 17:50

Drie inbrekers in Geldrop na achtervolging op heterdaad aangehouden

Drie inbrekers in Geldrop na achtervolging op heterdaad aangehouden
Foto: Hendriks Multi Media
Geldrop

Vrijdagochtend heeft de politie rond 11.45 uur drie mannen die verdacht worden van een woninginbraak aangehouden in de omgeving van de Bolsiusstraat in Geldrop. Dit meldt de politie vrijdag.

'Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 31-jarige man uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Geldrop', aldus de politie.

Inbraak

Wat eerder kreeg de politie een melding dat twee mannen over een schutting klommen bij een woning in Geldrop. Zij zouden zijn ingestapt bij een derde man die met een auto voor de woning stond te wachten. Door de meldkamer van de politie werden direct diverse eenheden naar de woning gestuurd. 

Achtervolging

Deze kregen de auto van de verdachten in het zicht en daarop ontstond een achtervolging door Geldrop, waarbij door de verdachten met hoge snelheid werd gereden. Op de Bolsiusstraat werden de verdachten klem gereden. Zij probeerden er vervolgens te voet vandoor te gaan. 

Waarschuwingsschot

Na een waarschuwingsschot van één van de achtervolgende agenten gaf één verdachte zich over. De andere twee verdachten konden, mede op aanwijzing van publiek, even later worden aangehouden achter een woning aan de Vogelpoelstraat. Alle drie de verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Oproep

Uit verder onderzoek bleek dat de mannen een inbraak hadden gepleegd in een woning in de wijk Hulst. Zij hebben daar een vooralsnog onbekende buit meegenomen. De politie sluit niet uit dat een deel van deze buit tijdens de achtervolging uit de auto is gegooid op de Sluisstraat. Buurtbewoners en anderen wordt gevraagd om, als zij iets aantreffen dat mogelijk van de inbraak afkomstig is, dit bij de politie te bezorgen.

Provincie:
Blik op 112: