zaterdag, 7. november 2015 - 13:15 Update: 07-11-2015 20:52

Gerard Joling kust nieuwe K3-ster Klaasje 'vol op de mond'

Lees hier over de nieuwe K3: Hanne (21), Klaasje (20) en Marthe (19)
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

Eindelijk kwam er vrijdagavond dan een eind aan het lange wachten op de vraag, wie worden de drie nieuwe meiden van K3?

Inmiddels weten we nu dat het gaat om de Hanne Verbruggen (21) uit België, Klaasje Meijer (20) uit Nederland en Marthe De Pillecyn (19) ook uit België. Op 18 maart 2015 maakte de 'oude' K3, bij monde van zangeressen Karen, Kristel en Josje, bekend dat de groep een doorstart zou maken met drie nieuwe zangeressen, die geworven worden via een nieuw televisieprogramma onder de titel K3 zoekt K3. 

Tevens kondigden ze een uitgebreide tournee aan, waarin de oude samenstelling de nieuwe samenstelling introduceert. Vrijdag 6 november 2015 eindigde de finale van dit programma. De winnaars van deze finale waren, en tevens de nieuwe leden van K3 zijn: Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn.

Hanne Verbruggen

Hanne is op 3 maart 1994 geboren in België en komt uit Mechelen. 

Klaasje Meijer

Klaasje is op 2 maart 1995 geboren in Nederland in Lutjegast. Heeft gewoond in 's-Gravenzande en woonde tot op heden in Amsterdam, waar ze aan het conservatorium studeerde. Voor haar carrière bij K3 was ze werkzaam op een basisschool in Amsterdam. Tevens was ze actief in het lokale kerkkoor. Klaasje gaat voor K3 verhuizen naar België.

Marthe De Pillecyn

Marthe is op 16 juli 1996 in België geboren in het plaatsje Duffel en woont tegenwoordig in Kontich. Voordat ze lid werd van K3, was ze sinds 2007 lid van het Studio 100-koor. 

K3 is van oorsprong een Belgische meidengroep met een Nederlandstalig pop repertoire voornamelijk gericht op een jeugdig publiek. De naam van de groep verwijst naar de eerste letters van de voornamen van de oorspronkelijke bezetting, de Belgische zangeressen Karen Damen, Kristel Verbeke en Kelly Cobbaut. 

Provincie: