zaterdag, 7. november 2015 - 15:03 Update: 08-11-2015 19:15

Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum kan na goedkeuring van start gaan

Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum goedgekeurd
Foto: Archief EHF
Utrecht

Vrijdag vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomsten waardoor de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie daadwerkelijk van start kan gaan. Dit meldt het Prinses Máxima Centrum vrijdag.

Nadat de gemeente Utrecht al eerder akkoord ging met de plannen en afgelopen week bleek dat er ook geen bezwaren meer zijn ingediend, konden de laatste handtekeningen worden gezet onder de bouwcontracten. Hiermee is de opdracht tot de start van de bouw verstrekt. 

Deze wordt gerealiseerd door het bouwconsortium Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw B.V. / Boele & van Eesteren B.V. / HOMIJ Technische lnstallaties B.V. met Kropman lnstallatietechniek B.V.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd ten oosten van het Universitair Medisch Centrum op de Uithof in Utrecht. Nog dit jaar starten de grondwerkzaamheden op het bouwterrein. Begin 2016 wordt de eerste paal geslagen en eind 2017 wordt de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht opgeleverd.

Categorie:
Provincie: