zondag, 8. november 2015 - 12:14 Update: 08-11-2015 19:13

Politie pakt jongen (16) op na verliezen hand met illegaal vuurwerk

Jongen (12) raakt hand kwijt door illegaal vuurwerk
Foto: fbf
's Hertogenbosch

Zaterdagavond raakte een 12-jarige jongen uit ‘s-Hertogenbosch bij een ongeluk met illegaal vuurwerk aan de Veldwijkstraat zijn rechterhand kwijt. In de vroege ochtend arresteerde de politie een 16-jarige plaatsgenoot, die er van wordt verdacht het vuurwerk aan het slachtoffer te hebben geleverd.

Hulpdiensten kregen rond 19.00 uur een melding dat een jongen in een speeltuintje zwaar gewond aan zijn hand was geraakt door de explosie van een vuurwerkbom. Het zou gaan om een zgn. Cobra; illegaal vuurwerk dat volgens deskundigen de kracht heeft van een kleine handgranaat. De jongen werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Hij verloor zijn hele hand.

Onderzoek

De politie startte direct een onderzoek naar de omstandigheden waaronder het ongeluk gebeurde en zette daartoe het speeltuintje af. Er werden diverse getuigen gehoord, waaronder enkel zeer jeugdige. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar. De recherche begon ook direct met het onderzoek naar de mogelijk herkomst van het illegale en zeer gevaarlijke vuurwerk. Dit onderzoek leidde naar een jeugdige inwoner van ’s-Hertogenbosch, die aan het eind van de nacht werd aangehouden. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.

Provincie:
Blik op 112: