zondag, 8. november 2015 - 12:18 Update: 08-11-2015 19:07

Drie 'bekenden' van politie opgepakt na poging inbraak in Rijen

Achtervolging na poging inbraak in Rijen
Foto: fbf
Rijen

Na een achtervolging zijn zondagmorgen drie bekenden van de politie aangehouden. Ze hadden het deze keer vermoedelijk gemunt op een luxe auto die bij een woning stond in Rijen. Nadat ze gestoord werden gingen ze er vandoor, maar de politie kon ze aanhouden.

Op zondag 8 november 2015 om 4.50 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van een mogelijke inbraak of diefstal. Enkele jongens zouden aan een hek van een woning aan het Landkaartje zitten. Achter het hek stond een luxe personenauto. Het tweetal werd gestoord door buurtbewoners die het in de gaten hadden. Ze gingen er van door, stapten in een gereedstaande auto en scheurden weg. Toegesnelde agenten zagen de auto rijden en zetten de achtervolging in

Bekenden

De achtervolgende eenheid gaf het kenteken van de auto door aan de meldkamer. Toen de informatierechercheur het kenteken door de politiesystemen haalde gingen er verschillenden alarmbellen rinkelen. Het kenteken wordt in een groot deel van Nederland genoemd bij verschillenden vermogensdelicten. De inzittenden zouden vaker opgepakt zijn voor onder andere diefstal.

De achtervolging had zich ondertussen verplaatst naar de A27 in noordelijke richting. Met drie politieauto’s werd de auto van de verdachten ingesloten en tot stoppen gedwongen ter hoogte van Nieuwendijk. De drie inzittenden - 21, 22 en 23 jaar uit Utrecht - zijn aangehouden. De huurauto waarin ze in reden is meegenomen naar het bureau. De recherche gaat de zaak onderzoeken.

Provincie:
Blik op 112: