zondag, 8. november 2015 - 17:19

Ajax meest blije in onbesliste Klassieker

Ajax meest blije in onbesliste Klassieker
Foto: SXC
Rotterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord en Ajax hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Vooral een tegenvallend Ajax mag blij zijn met de 1-1 remise in een kolkende Kuip.

En dus is de spanning weer helemaal terug in de top van de Eredivisie. PSV volgt na de 3-1 overwinning op FC Utrecht op twee punten van Ajax, dat nog altijd de lijst aanvoert in de hoogste profcompetitie van Nederland. Feyenoord heeft drie punten minder dan de Amsterdammers.

Wereldkans Kazim

Daar had verandering in kunnen komen, als Colin Kazim-Richards zorgvuldiger met een levensgrote kans omging in het slot van de wedstrijd. De invaller schoot de bal in geheel vrijstaande positie zonder overtuiging in, waardoor Ajax-doelman Jasper Cillessen simpel redding kon brengen op de inzet van de aanvaller. Het was opnieuw een moment waarop de defensie van Ajax niet scherp leek.

Wankele organisatie

Want door een wankele organisatie in de achterhoede van Ajax kwam de thuisclub op 1-0. Mitchell Dijks verloor rechtsbuiten Dirk Kuyt uit het oog, wiens voorzet door verdediger Sven van Beek vlak voor rust achter Cillessen werd gewerkt. Feyenoord leidde terecht in eigen stadion, waar Ajax weinig tegenover kon zetten. Daley Sinkgraven kreeg in de eerste helft een klein kansje op een Amsterdamse treffer, alleen miste zijn schot richting.

Ajax scherper na rust

Ajax kwam waarschijnlijk door een donderspeech van trainer Frank de Boer een stuk scherper en feller uit de kleedkamer en zette Feyenoord met de rug tegen de muur. Waar Gudelj zijn schot nog gekeerd zag worden door doelman Kenneth Vermeer, kreeg Ajax-aanvoerder Davy Klaassen de bal wel achter de voormalig keeper van de Amsterdammers. Een treffer die nooit geteld had mogen worden, want een eerdere loopactie leek de zijlijn gepasseerd te zijn.

Categorie:
Tag(s):