maandag, 9. november 2015 - 10:22 Update: 09-11-2015 12:02

Ruim 500.000 kinderen zullen deze week samen ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Kinderen starten de dag weer vaker met ontbijt
Foto: fbf
Arnhem

Maandag is het Nationaal Schoolontbijt van start gegaan. Het is voor de 13de keer dat de week van het schoolontbijt wordt georganiseerd.

Dit jaar doen zo'n 2600 basisscholen mee. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar. Dat betekent dat ruim 500.000 kinderen maandagochtend of op een andere dag deze week samen op school zullen ontbijten. Tijdens het ontbijt krijgen de kinderen les over het belang van een goed ontbijt.

Uit onderzoek naar het ontbijtpatroon van schoolkinderen blijkt dat meer kinderen zijn gaan ontbijten. Dit melden verschillende media maandag. Veel kinderen denken dat ze best gezond ontbijten,  terwijl nog zo'n 71 procent met zoet beleg ontbijt. Als voorbeeld krijgen de leerlingen tijdens het schoolontbijt  onder andere volkoren brood, halvarine, fruitstroop, smeerkaas, jam, halfvolle melk en fruit.

Vorig jaar is de chocoladehagelslag vervangen door fruit en ook sinaasappelsap uit pak is verdwenen uit het ontbijt. Dit jaar is er nog iets nieuws toegevoegd: komkommer. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt probeert het ontbijt steeds gezonder te maken om zo het goede voorbeeld te geven.

De eerste 100 schoolkinderen ontbijten samen tussen de dieren en de boeren in een boerderij in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Provincie: