maandag, 9. november 2015 - 13:16 Update: 09-11-2015 19:49

Brand Chemelot onder controle. Nablussen begonnen

Grote brand in loods op terrein Chemelot
Foto: Archief EHF
Geleen

Maandagmiddag is op het terrein van Chemelot rond 12.00 uur een grote brand uitgebroken. Dit meldt de veiligheidsregio Zuid-Limburg maandagmiddag.

De brand woedt in een grote loods die op het terrein staat van het chemische bedrijf en gaat gepaard met grote zwarte rookwolken die richting Geleen trekken. Vanwege deze rook is het advies van de brandweer en de veiligheidsregio Limburg aan de omwonenden om alle ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatiesystemen tijdelijk uit te zetten. 

Kunststofkorrels

De brandweer is in grote getale aanwezig om de brand te bedwingen. De brand woedt in een hoofdgebouw van een opslagloods. In deze opslagloods liggen kunststofkorrels. Het branden van deze plastics gaat gepaard met hevige roetvorming. In de loods zijn geen chemische stoffen opgeslagen. De brandweer probeert uitbreiding van het vuur te voorkomen. Er wordt geblust met schuim. Het bluswater wordt opgevangen. Het zou gaan om een loods van een transportbedrijf. 

Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden zijn gevallen. De brand zou zijn ontstaan door werkzaamheden op het dak. Uit voorzorg zijn diverse ambulances ter plaatse gekomen.

Update 15.30 uur

De brand bij Chemelot is inmiddels onder controle. Dit meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. 'Alleen in Geleen/Lindenheuvel moeten mensen nog binnen blijven, ramen en deuren gesloten houden. Dit gebied ligt binnen de straten: Kampstraat, Napoleonsbaan Noord, Burgemeester Lemmensstraat, Bosweg en Einighauserweg', aldus de veiligheidsregio. Andere gebieden zijn veilig. De brandweer blijft metingene verrichten. Het kan zijn dat mene nog overlast ervaart. Ook alle NS stations zijn weer vrijgegeven.

Update 17.00 uur

Ook de wijk Lindenheuvel is inmiddels vrijgegeven en men kan weer naar buiten. Er kan door het blussen nog last zijn van stank of rook. Als dat zo is, raadt de veiligheidsregio aan om binnen te blijven.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):