dinsdag, 10. november 2015 - 18:24 Update: 11-11-2015 13:40

Rook in intercitytrein bij Bleiswijk leidt tot ontruiming

Trein geëvacueerd in Bleiswijk vanwege rook
Foto: Archief EHF
Bleiswijk

In Bleiswijk is dinsdag aan het begin van de avond een intercitytrein van de NS ontruimd vanwege rook in de cabine. Dit meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond dinsdagavond.

De ongeveer 200 passagiers zijn allemaal uit de trein geëvacueerd. De trein staat stil op een brug over het water tussen de Snelliuslaan en de Spectrumlaan. De brandweer en enkele ambulances zijn aanwezig. Een aantal passagiers heeft last van de ingeademde rook en wordt ter plaatse door ambulancemedewerkers nagekeken. In totaal 8 personen zijn ter plaatse behandeld voor rookinhalatie, deze mensen hoeven niet naar het ziekenhuis.

Noodstop?

De rook is mogelijk het gevolg van een noodstop, zo twittert één van de passagiers die in de trein zat. Er zouden volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond geen vlammen zijn gezien maar alleen rook die zich ophoopte in de cabine waar de passagiers zaten.

Bussen

Vanwege het incident rijden er op het traject Rotterdam-Amsterdam geen treinen. De gestrande passagiers worden met bussen naar hun bestemming gebracht, zo laat de NS weten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):