dinsdag, 10. november 2015 - 21:04 Update: 10-11-2015 21:09

Nederland en België schakelen advocaten in na mislukte WK-bid 2018

Nederland en België schakelen advocaten in na mislukte WK-bid 2018
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De KNVB en de Belgische voetbalbond KBVB schakelen een advocatenkantoor in om duidelijkheid te krijgen over het mislukte bid voor het WK in 2018. "We willen onderzoeken of we kans maken op een schadeloosstelling", zegt de Belgische voorzitter François De Keersmaecker na overleg met zijn Nederlandse collega's.

De voetbalbonden deden tezamen een gooi naar de organisatie van het WK 2018. Die eer ging uiteindelijk naar Rusland. De geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter insinueerde onlangs in een interview dat die uitkomst al sinds 2010 vast stond. Maar: "Een interview is niet genoeg om stappen te nemen. We bereiden ons voor op de uitkomst van de lopende onderzoeken", lichtte een woordvoerder van de KNVB dinsdag toe aan het ANP. 

Er is in totaal ruim tien miljoen euro uitgegeven aan het HollandBelgiumBid. "Men heeft ons veel nodeloze kosten laten maken", zegt De Keersmaecker (foto, midden) tegen het Gazet van Antwerpen. "Op basis van het advies van de advocaten zullen we beslissen welke stappen we nemen."

Engeland

Ook Engeland deed een vergeefse poging om het WK te organiseren. De Engelse voetbalbond FA stopte een slordige dertig miljoen euro in het WK-bid. De FA wil dat geld terugzien en beraadt zich over de te nemen stappen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):