dinsdag, 10. november 2015 - 21:54 Update: 10-11-2015 22:03

Verdachte schietpartij Rotterdam loopt tegen de lamp in gestolen auto

Verdachte schietpartij Rotterdam loopt tegen de lamp in gestolen auto
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

De verdachte van een fatale schietpartij in Rotterdam is tijdens een verkeerscontrole in een gestolen auto tegen de lamp gelopen. Dit meldt de politie dinsdag.

De politie hield ruim een week geleden de 23-jarige man aan die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in juni van dit jaar in de Essenburgstraat en de aangrenzende Weizichtstraat in Rotterdam. 

Bij die schietpartij kwam in de nacht van 26 op 27 juni een 27-jarige man uit Rotterdam om het leven. Het motief voor de schietpartij was vermoedelijk gelegen in een conflict in de drugswereld.

Verkeerscontrole

De nu aangehouden man werd gevonden toen de politie bij een verkeerscontrole op een gestolen auto stuitte. De man zou een kennis zijn van de doodgeschoten Rotterdammer. Voor die dodelijke schietpartij werden vrijwel meteen in een ziekenhuis al twee andere mannen aangehouden, van wie een 41-jarige inmiddels al enkele maanden vast zit. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost.

Bij de nachtelijke schietpartij in juni werd vele malen geschoten. Ook de man die wordt verdacht van de dodelijke schoten, raakte gewond. Zo vonden duikers van de Koninklijke Marine in het water van de nabij gelegen Essenburgsingel enkele vuurwapens. Ook bij een huiszoeking direct na de schietpartij werd een vuurwapen gevonden.

Langer vast

In verband met het onderzoek kon de aanhouding van de man niet eerder bekend gemaakt worden. De raadkamer van de rechtbank besloot dinsdag dat hij langer vast blijft zitten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Provincie:
Blik op 112: