woensdag, 11. november 2015 - 13:32 Update: 11-11-2015 13:48

Hennepkwekerij ontdekt bij brand op zolder bovenwoning Boxtel

Boxtel

Dinsdagavond werd de brandweer rond 23.15 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Sint Willibrordstraat in Boxtel.

Bij aankomst woedde een brand op zolder welke was doorgeslagen naar een loze ruimte tussen het plafond van de eerste verdieping en de vloer van de zolder. Met een draagbare schuimblusser en een straal hoge druk werd het brandje na de nodige sloopwerkzaamheden vakkundig gedoofd. Bij de brand kwam de nodige
rookontwikkeling vrij.

Tijdens de bluswerkzaamheden op zolder stuitte men op een hennepkwekerij. De bewoonster van het pand werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Eén bewoonster van de benedenwoning werd tijdelijk uit haarhuis gehaald maar kon later die nacht weer terug naar huis. Tientallen buurtbewoners werden door de politie op een veilige afstand gehouden, de weg werd ter hoogte van de woning afgezet.

Op de zolder van een bovenwoning is door kortsluiting brand ontstaan. Het gipsplafond op de 1e verdieping heeft de vlammen echter weten tegen te houden waardoor erger werd voorkomen. De brandweer heeft de bovenwoning en de woning van de buren geventileerd middels een overdrukventilator. Enexis kwam ter plekke om de stroom af te sluiten. Later die nacht kwam een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse om de hennepkwekerij te ruimen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):