woensdag, 11. november 2015 - 13:37 Update: 11-11-2015 14:01

Netwerk rond drugshandel door politie Rotterdam opgerold

Netwerk rond drugshandel door politie Rotterdam opgerold
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

Afgelopen weekend heeft de Rotterdamse politie een netwerk van drugshandel opgerold waarbij acht personen zijn aangehouden. Dit meldt de politie woensdag.

'Bij de aanhouding van de verdachten werd ook een grote hoeveelheid drugs en contant geld in beslag genomen', aldus de politie.

Onderzoek

Het onderzoek werd opgestart naar aanleiding van een eerdere aanhouding voor drugshandel/ drugsgerelateerde feiten in augustus. Uit het rechercheonderzoek naar die zaak kwam informatie naar voren over meerdere personen die zich met de handel in harddrugs zouden bezighouden. 

Handel in harddrugs

Zo'n zes weken geleden werd een nieuw onderzoek gestart, dat op 6 november leidde tot de aanhouding van drie mannen die worden verdacht van de handel in harddrugs uit Rotterdam. Ook werden vijf vermoedelijke klanten aangehouden voor bezit van harddrugs. De aangehouden verdachten zijn tussen de 30 en 46 jaar oud.

Doorzoeking 

Naast de aanhoudingen werden diverse woningen in Rotterdam doorzocht. De politie nam daarbij meer dan 3.000 euro aan contanten, meer dan 100 zogenaamde ponypacks met (vermoedelijk) cocaïne en een drugspers in beslag. 

De drie mannen die worden verdacht van de handel in verdovende middelen zijn 10 november voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hen voor 14 dagen in bewaring gesteld. De klanten zijn na verhoor heengezonden.

Provincie:
Blik op 112: