woensdag, 11. november 2015 - 13:55 Update: 11-11-2015 22:40

'Consumenten moeten bewuster worden hoe men online betaalt'

ACM: 'wees bewust bij betalingen online aankopen'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het is belangrijks dat je bewust kiest hoe je online aankopen wilt betalen. Hiervoor waarschuwt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag.

'Dit om te voorkomen dat zij hun geld kwijt zijn als het product niet wordt geleverd of bij andere problemen', aldus de ACM. Via www.consuwijzer.nl start ACM daarom de actie ‘Reken af met verrassingen, kies bewust hoe je betaalt’. 

Zo kunnen consumenten ervoor kiezen vooraf óf achteraf te betalen, verzekerd of onverzekerd, afhankelijk van de hoogte van het aankoopbedrag en het vertrouwen dat ze hebben in de webwinkel.

Anita Vegter, bestuurslid ACM: “Het online shoppen neemt toe. Consumenten vinden het gemakkelijk en prettig. Om dit zo te houden, is het belangrijk dat de consument bewust kiest hoe hij betaalt bij online aankopen. ”.

Kies bewust hoe je betaalt

Bij een hoog aankoopbedrag en een onbekende webwinkel is het belangrijk dat de consument de manier waarop hij betaalt bewust kiest. Door bijvoorbeeld achteraf of verzekerd te betalen, is hij zijn geld niet kwijt als er iets mis gaat. Ook bij sommige betaalwijzen waarbij de consument vooraf betaalt, kan hij zijn geld terugkrijgen als de webwinkel niet levert.

Met de Online ShopScan kan de consument de betrouwbaarheid van de webwinkel checken. 

Provincie:
Tag(s):