woensdag, 11. november 2015 - 15:36 Update: 11-11-2015 15:49

Satudarah lid gearresteerd na vondst grote partij hennep

Satudarah lid gearresteerd na vondst grote partij hennep
Foto: Archief FBF.nl
Ulicoten

De politie heeft dinsdagmiddag, bij een drugsactie in een woning aan het Maaijkant in het Brabantse Ulicoten, een 41-jarige man gearresteerd. 'De verdachte is lid van motorclub Satudarah', meldt de politie woensdag.

Getipt

Bij een drugsactie stuitte de politie op 37,5 kg henneptoppen. Het hennepteam ging op basis van een tip de woning aan het Maaijkant binnen. Bij de doorzoeking vonden de agenten 20 kilo henneptoppen en een groot contant geldbedrag. In het huis verbleef een 41-jarige man, die gearresteerd werd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. 

Outlaw Motorcycle Gangs

Steeds vaker zijn leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) in verband te brengen met ondermijnende zware criminaliteit en norm overschrijdend gedrag. Zij maken zich schuldig aan ernstige (gewelds-)misdrijven, zoals drugs- en wapenhandel, brandstichting, intimidatie, afpersing en fraude. 

Ook is sprake van onderlinge rivaliteit tussen OMG’s. Daarbij wordt grof geweld niet geschuwd. Dit tast de veiligheid van burgers en ondernemers aan. Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur en Belastingdienst tolereren dat niet. Iedereen dient zich aan wet- en regelgeving te houden.

Provincie: