woensdag, 11. november 2015 - 16:27 Update: 11-11-2015 16:43

Man valt van 3e verdieping na meldingen geluidsoverlast

Man valt van 3e verdieping na meldingen geluidsoverlast
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een 27-jarige Rotterdammer is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond geraakt nadat hij hangend aan een balkon zo’n 7,5 meter naar beneden viel. Dit meldt de politie woensdag.

'Hij was op de derde verdieping uit zijn raam geklommen en aan het balkon gaan hangen toen de politie voor de derde keer die nacht voor zijn deur stond in verband met geluidsoverlast', aldus de politie.

Rond 02.30 uur gingen agenten voor het eerst naar de woning aan de Provenierssingel in Rotterdam na een melding van aanhoudende harde muziek. Zij waarschuwden de man, en gaven aan dat zij bij een vervolg van de overlast zijn geluidsinstallatie in beslag zouden nemen. Na herhaalde meldingen keerden de agenten rond 03.15 uur terug naar de woning en namen daadwerkelijk de tv en geluidsboxen in beslag.

Dit tot zeer groot ongenoegen van de Rotterdammer. Nadat hij een aantal keer de politie had gebeld om zijn spullen terug te eisen, en er ook weer meldingen van omwonenden kwamen dat de man hard bleef schreeuwen en op de ramen sloeg, reed de politie rond 04.00 uur voor de derde keer die kant op.

De verdachte weigerde de politie binnen te laten. Met toestemming van de hulpofficier werd toen de deur ingetrapt. Zij troffen een lege kamer aan, met het raam wagenwijd open. De agenten zagen dat hij aan de reling van een balkon hing, ter hoogte van de tweede verdieping. 

Toen viel hij naar beneden en landde in de tuin. Hij brak daarbij zijn heup en liep een klaplong op. De aanwezige agenten verleenden eerste hulp tot de ambulance er was en begeleidden hem naar het ziekenhuis. De man werd niet aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: