woensdag, 11. november 2015 - 19:18

Spaarndammer aangehouden voor mensensmokkel

Spaarndammer aangehouden voor mensensmokkel
Foto: fbf
Spaarndam

De Marechaussee heeft een 46-jarige Syrische man uit Spaarndam aangehouden omdat hij verdacht wordt van mensensmokkel. In de woning van de man heeft men huiszoeking gedaan.

Op 12 januari 2015 is het Landelijk Parket in Zwolle een mensensmokkelonderzoek gestart. Daarin zijn de Spaarndammer en een 47-jarige van oorsprong Irakese man als verdachten van mensensmokkel, witwassen en identiteitsfraude aangemerkt. Het onderzoek vloeit voort uit een onderzoek naar meerdere smokkelincidenten waarbij beide verdachten betrokken zijn.

Bij de doorzoeking van zijn woning in Spaarndam zijn vandaag gegevensdragers in beslaggenomen. De contactgegevens van het reisbureau van de Irakees zijn in het mobieltje van de Syriër gevonden. De Irakese reisbureauhouder is al in augustus aangehouden in zijn woonplaats Den Haag. Hij wordt ervan verdacht mensen gesmokkeld te hebben. Zijn woning en reisbureau zijn in de zomer doorzocht. Bij die doorzoeking zijn allerhande documenten aangetroffen die in verband kunnen worden gebracht met vliegtickets, boekingen, reisdocumenten en pasfoto’s. Op zijn inbeslaggenomen iPhone zijn belastende, mensensmokkel-gerelateerde gesprekken aangetroffen tussen onder anderen hem en de man uit Spaarndam.

Provincie:
Blik op 112: