woensdag, 11. november 2015 - 23:16 Update: 12-11-2015 14:00

Slachtoffer explosie Breda bekende van politie

'Man is armen en benen kwijt na explosie van auto'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

Een 63-jarige man uit Breda raakte zwaar gewond door een explosie. De ontploffing vond plaats op woensdagavond om 22.35 uur op het Thorbeckeplein in Breda. De politie gaat er op dit moment vanuit dat een zwaar explosief tot ontploffing is gekomen. Een rechercheteam onderzoekt de omstandigheden waaronder dit kon gebeuren.

Het slachtoffer bevond zich op het moment van de explosie in de buurt van een auto, een zwarte Mercedes. De man liep zware verwondingen op aan zijn armen en benen. In de omgeving landde een traumahelikopter om het ambulance personeel te ondersteunen bij de behandeling en stabilisatie van het slachtoffer. De 63-jarige man is daarna in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om een bekende van politie en justitie. Zijn medische zorg heeft de hoogste prioriteit. De politie heeft om die reden de man nog niet kunnen spreken.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart en sprak al met diverse omwonenden tijdens het buurtonderzoek. Het sporenonderzoek op de plaats van de explosie is nog steeds in volle gang. De betrokken zwarte Mercedes is in beslag genomen en veilig gesteld. Er is een rechercheteam geformeerd om de toedracht van de explosie te onderzoeken. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s.