donderdag, 12. november 2015 - 11:46 Update: 12-11-2015 13:42

15-jarige joyrider aangehouden na wilde achtervolging

Laagvliegende joyriders aangehouden na wilde achtervolging
Foto: fbf archief
Dordrecht

Twee joyriders van 15 en 17 jaar uit Dordrecht zijn op 11 november aangehouden. Aan hun arrestatie ging een achtervolging door meerdere politieauto’s vooraf, waarbij de jongens binnen de bebouwde kom snelheden van boven de 100km per uur haalden.

Rond 21.30 uur kwamen twee agenten de auto met de jongens op de Schenkeldijk Beneden tegen. De bestuurder reed hard en moest bij een wegversmalling hard remmen om te voorkomen dat hij uit de bocht vloog. Daarmee hadden de inzittenden de aandacht van de agenten te pakken, die de bestuurder een stopteken gaven.

De jongens reden echter hard weg, met de agenten achter hen aan. In eerste instantie wisten de jongens de agenten kwijt te raken, maar na enkele minuten kregen andere agenten de jongens weer in het vizier. Nu lukte het hen niet te ontsnappen. Na een achtervolging door diverse straten eindigde het idiote rijgedrag van de jongens op de Langedaal. Agenten besloten daar de auto van de joyriders met hun politieauto aan te tikken om een einde aan het levensgevaarlijke rijgedrag van de jongens te maken. De bestuurder verloor hierdoor de macht over het stuur en botste met zijn auto tegen een plantenbak. Niemand raakte gewond. 

De 17-jarige bijrijder kon direct probleemloos worden aangehouden. De 15-jarige bestuurder verzette zich hevig en agenten moest pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Toch wist hij een van de agenten nog hard in zijn gezicht te slaan en zijn bril te vernielen. Beide jongens zitten vast en worden verhoord. De auto is in beslaggenomen.

Provincie:
Blik op 112: