donderdag, 12. november 2015 - 18:59 Update: 12-11-2015 22:06

FNV pleit voor dagobertducktaks voor vrije vermogens boven de 500.000 euro

FNV over belastingplan: het is paybacktime
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Veel werknemers, werkzoekenden en ouderen hebben de afgelopen jaren aan koopkracht ingeleverd. Het is daarom ontzettend belangrijk dat het kabinet zich houdt aan de toezegging om de belastingen voor lage- en middeninkomens te verlagen. Dit schijft de vakbond FNV donderdag.

‘Gekibbel mag eerdere plannen niet in gevaar brengen. De politiek moet nu laten zien met wie zij het ‘t best voorheeft: de hardwerkende mensen, of de grote bedrijven van deze wereld’, zegt Leo Hartveld uit het FNV-bestuur donderdag.

Je hoort vaak dat het goed gaat met de economie, maar voor veel mensen gaat dat niet op. Veel mensen met midden- en lage inkomens hebben jarenlang koopkracht ingeleverd. ‘Nu is het tijd dat zij wat terugkrijgen. Het is paybacktime’, zegt Leo Hartveld.

De FNV ziet genoeg mogelijkheden om zo’n lagere belasting te financieren. De vakbond pleit voor een dagobertducktaks voor vrije vermogens boven de 500.000 euro, en voor een eerlijke bijdrage van de grote bedrijven. Hartveld: ‘Het kabinet was al van plan een dagbobertducktaks in te voeren. Die stap moet nu ook echt gemaakt worden. En grote bedrijven maken ook gebruik van onze wegen, zorg, onderwijs. Logisch dat zij daar eerlijk aan bijdragen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):