vrijdag, 13. november 2015 - 9:34

Ling fileert technisch hart Ajax in uitgelekt rapport

Ling fileert technisch hart Ajax in uitgelekt rapport
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Tscheu La Ling heeft in zijn rapport dat hij maakte over de organisatie en structuur bij Ajax geen spaan heel gehouden van de beslissingen die genomen zijn.

De voormalig speler van de Amsterdammers laakt het aankoopbeleid van technisch manager Marc Overmars, kraakt het functioneren van het technisch hart af en is kritisch over de speelwijze van het eerste elftal. De conclusies verzamelde hij in een rapport, die afgelopen maand naar de Raad van Commissarissen en directie van Ajax werd verstuurd. De Telegraaf is in het bezit gekomen van dat rapport en heeft het schrijven openbaar gemaakt.

Technisch hart

Het niet goed functioneren van het technisch hart staat centraal. De door Ajax bijna ontslagen hoofd opleidingen Wim Jonk praat al langer niet met de andere leden van het technisch hart. Naast Wim Jonk zetelen Marc Overmars (directeur spelersbeleid), Dennis Bergkamp (assistent-trainer) en Frank de Boer (hoofdtrainer) in het orgaan.

Volgens Ling is er in het technisch hart sprake van 'onprofessionele besluitvorming'. "Er is geen vastlegging van vergaderingen, acties, besluiten en onderbouwingen. De belangrijkste technische zaken, zoals speelwijze, transferbeleid, trainingsinhoud, doorstroming, individuele spelers etcetera, worden nauwelijks besproken in het TH."

Ling vindt dat er ook te weinig contact is tussen hoofdtrainer De Boer en hoofd opleiding Jonk. Bergkamp zou niet de persoon zijn die de band tussen beiden kan herstellen. Ook concludeert Ling dat er onduidelijkheid heerst over zowel de rolverdeling binnen het technisch hart als de verdeling van de bevoegdheden in de directie. De raad van commissarissen volgden de scenario's die Ling had uitgestippeld niet. Daarop trok Ling zich terug.

Categorie: