vrijdag, 13. november 2015 - 11:58

Minder autoschades op vrijdag de 13e

Minder autoschades op vrijdag de 13e
Foto: Archief MV
Amsterdam

Nederlanders rijden vrijdag de 13e minder schade dan op andere vrijdagen. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeraar Generali. Hoewel vrijdag de 13e door velen als een pechdag wordt gezien, is de kans op autoschade vandaag niet groter. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal schades op vrijdag de 13e zelfs iets lager is dan het gemiddelde aantal schades op vrijdag.

Generali vergeleek in het onderzoek alle 'normale' vrijdagen vanaf 2008 tot en met nu, met alle vrijdagen de 13e over dezelfde periode. De resultaten laten zien dat er bijna geen verschil is in het aantal schademeldingen. Vrijdag de 13de of niet. Automobilisten gaan dus niet met een grotere kans op schade de weg op. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat er op vrijdag de 13e tot 5 procent minder schades ontstaan dan op andere vrijdagen.

Voorzichtiger

Is er een specifieke reden dat er op vrijdag de 13e iets minder autoschades zijn? Schadeadviseur Kamil Karaer van Generali: 'Er is niet specifiek één reden. Maar vrijdag de 13e wordt door velen gezien als een pechdag. Die dag lijkt een ongeluk in een nog kleiner hoekje te zitten. Mensen zijn daarom extra op hun hoede.'

 

Categorie: