vrijdag, 13. november 2015 - 14:25 Update: 14-11-2015 18:49

Claudia de Breij met 'Mag Ik Dan Bij Jou' bovenaan de lijst met mooiste hits uit Nederland

Nummer 1 notering 100% NL voor Claudia de Breij met 'Mag Ik Dan Bij Jou'
Foto: Archief EHF
Hilversum

Claudia de Breij heeft de nummer 1 positie in de 100% NL Top 100 bereikt met het nummer ‘Mag Ik Dan Bij Jou’. Dit meldt 100% NL vrijdag.

De 100% NL Top 100 is de lijst met de grootste en mooiste hits uit Nederland ooit gemaakt. Luisteraars van het radiostation konden de afgelopen weken stemmen op hun meest favoriete en bijzondere nummers van Nederlandse bodem en dat resulteert in een opvallende Top 5.

Claudia de Breij stoot dit jaar favorieten als Marco Borsato en Guus Meeuwis van de troon en staat nu dus bovenaan de lijst. Kenny B met ‘Parijs’, Marco Borsato met ‘Mooi’ en Kensington met ‘Riddles’ zijn hoge binnenkomers in de lijst.

De Top 5 van de 100% NL Top 100 ziet er als volgt uit: 
1. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij 
2. Brabant – Guus Meeuwis 
3. Mooi – Marco Borsato 
4. Alles is liefde – BLØF 
5. Parijs – Kenny B

'Wat een enorme eer!

Claudia is blij laat zij in een reactie weten. “Wat een enorme eer! Ik kan het bijna niet geloven, tussen al die artiesten die ik al jaren luister en bewonder. Ik vind het geweldig dat 'Mag ik dan bij jou', dat voor mij voelt als klein en persoonlijk, zo groot is geworden. Of nee, beter gezegd: voor heel veel mensen klein en persoonlijk is. Ik ben daar erg dankbaar voor, zeker ook aan de componisten Sander Geboers en Rogier Wagenaar. Zonder hen was mijn tekst nooit zo tot zijn recht gekomen”.

‘Mag ik dan bij jou’ werd in 2009 als openingslied voor een cabaret voorstelling van Claudia geschreven. De afgelopen jaren zorgden verschillende gebeurtenissen ervoor dat het nummer steeds bekender werd bij het grote publiek, onder andere tijdens de herdenking van de vliegramp met de MH-17 en tijdens de live-uitzending van The Passion. 

Jeroen van der Boom

Ook tijdens een concert van De Toppers zong Jeroen van der Boom ‘Mag ik dan bij jou’. Deze versie groeide uit tot een hit én zorgde ervoor dat het origineel van Claudia nogmaals terugkeerde in de hitlijsten.

Categorie:
Provincie: