zaterdag, 14. november 2015 - 9:12 Update: 14-11-2015 22:17

Vrouw (45) aangehouden na vondst acht babylijkjes

Duitse politie houdt vrouw (45) aan na vondst van acht babylijkjes
Foto: fbf
Wallenfels

In de buurt van de plaats Wallenfels in Beieren heeft de Duitse politie een 45-jarige vrouw aangehouden. De politie verdenkt haar van betrokkenheid bij de dood van de acht baby's

De Duitse politie maakte vrijdag bekend dat zij in een woning in Wallenfels in de deelstaat Beieren acht babylijkjes had aangetroffen. De politie was vrijdagochtend na een noodoproep naar de woning in Wallenfels gegaan. Na de vondst van de lijkjes hebben Forensisch experts het hele huis doorzocht. De lijkjes waren gewikkeld in handdoeken en verpakt in plastic en waren al in verre staat van ontbinding.

De vrouw die voor kort in de woning woonde, werd na een uitgebreide zoekactie van de politie gevonden in een pension in de regio Kronach, waar ook Wallenfels ligt. De politie beschouwt haar als hoofdverdachte, zo schrijft de Duitse krant Bild. Vermoedelijk is zij de moeder van de acht gevonden baby's .De vrouw werd vrijdagavond door de politie gearresteerd. Ook een 55-jarige man die bij haar was, is meegenomen voor verhoor.

De politie verwacht dat de sectie op de acht lichaampjes nog een aantal dagen gaat duren. Daarbij moeten vragen als de doodsoorzaak, het moment van overlijden, leeftijd en geslacht worden beantwoord. 

Categorie: