zaterdag, 14. november 2015 - 12:11 Update: 14-11-2015 12:13

Man valt vrouwen lastig en mishandelt drie agenten

Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zijn vrijdagmiddag drie agenten gewond geraakt toen zij een man wilden aanhouden die kort daarvoor vrouwen in het winkelgebied lastig had gevallen.

De man verzette zich hevig en mishandelde de agenten ernstig.

De agenten in burger surveilleerden rond kwart over vijf in het winkelgebied toen zij een melding kregen dat een man in een winkel aan de Meent vrouwen lastigviel. De agenten reageerden direct op de melding en konden de verdachte snel staande houden. Tijdens het controleren van de identiteit van de man, werd deze plotseling zeer agressief. Hij stompte de agenten in het gezicht en schopte hen tegen het hoofd toen ze op de grond lagen. Eén van de agenten verloor korte tijd het bewustzijn.

Toegesnelde collega's probeerden de verdachte onder controle te brengen, onder andere met het gebruik van pepperspray. Omdat de verdachte hier niet op reageerde, trokken de agenten hun vuurwapen. Hierop staakte de verdachte zijn verzet en kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau. De gewonde agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Politie zoekt beeldmateriaal

Tijdens het incident hebben diverse omstanders gefilmd. De politie komt graag in contact met deze mensen. Bent u bij het incident aanwezig geweest en hebt u foto's of filmpopnames gemaakt of kent u iemand die bij het incident aanwezig was en die beschikt over beeldmateriaal, neemt u dan alstublieft contact op met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: