zaterdag, 14. november 2015 - 16:13 Update: 14-11-2015 16:29

Jochem Myjer raakt gevoelige snaar met sinterklaasboodschap op Facebook

Jochem Myjer raakt gevoelige snaar met sinterklaasboodschap op Facebook
Foto: Facebook
Leiden

Cabaretier Jochem Myjer heeft zaterdag op Facebook een 'sinterklaasboodschap' gezet die inmiddels door ruim 340.000 mensen is gedeeld en waar massaal op wordt gereageerd.

'Terwijl de wereld in brand staat en de nauwelijks te bevatten beelden van de chaos en angst langzaam beginnen door te dringen, het besef van de zinloosheid van deze laffe daden op onschuldige mensen je woedend maakt en de angst verandert in pijn in je buik, worden de meeste kleine kinderen in Nederland nu wakker met kriebels in hun buik..... omdat Sinterklaas vandaag aan komt varen met hun kadootjes. 

Emotionele oproep

Hoe triviaal kan het zijn. Ik vraag jullie vriendelijk. Zullen we de kinderen vandaag alsjeblieft nog even laten geloven dat de wereld niet zo verrot en gevaarlijk is? Zullen we de kinderen, die net als wij nooit zullen begrijpen dat je uit geloofsovertuiging onschuldige mensen afslacht, nog even laten geloven dat deze wereld ook nog onschuldig mooi kan zijn? 
Zullen we alsjeblieft ons onschuldige kinderfeest vandaag niet laten verpesten door ruzie te maken? Zullen we vandaag uit respect voor gisteren even alle zwaarden begraven en de discussie op een andere dag zinvol voortzetten? 
Zullen we onze kinderen vandaag even laten geloven dat er daadwerkelijk een lieve oude meneer uit Spanje komt die ze gratis kadootjes en pepernoten geeft? 

Al is het maar om heel even uit deze zieke werkelijkheid te vluchten. 

Liefs