zaterdag, 14. november 2015 - 19:36 Update: 14-11-2015 20:34

Huiszoekingen en drie aanhoudingen in België na aanslagen Parijs

Huiszoekingen en aanhoudingen in België na aanslagen Parijs
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Molenbeek

In de Brusselse deelgemeente Molenbeek zijn bij huiszoekingen meerdere personen aangehouden. Dat heeft een woordvoerder van de Belgische justitie zaterdagmiddag bevestigd, zo melden verschillende Belgische media zaterdag.

Een van de personen die is opgepakt zou aanwezig geweest in Parijs. Het parket wil deze informatie nog niet bevestigen. De Belgische minister van Justitie, Koen Geens, vermoedt dat de terroristen mogelijk België als uitvalsbasis hebben gebruikt of logistieke steun hebben gekregen. Dat liet hij in Het Journaal op één weten, zo schrijft de Gazet van Antwerpen.

Twee wagens met  Belgische nummerplaat worden gelinkt aan de aanslagen, zo meldt de krant. Volgens minister Geens zijn deze wagens gezien in de buurt van plaatsen waar de aanslagen gebeurden. Zo werd voor de concertzaal Bataclan een grijze VW Polo gezien. Geens tegen de Gazet van Antwerpen: 'Die wagen bleek een Belgische huurder te hebben en bij een Belgisch verhuurkantoor gehuurd te zijn. Het federaal parket heeft die persoon opgespoord. De arrestaties in Molenbeek in de late namiddag moeten daarmee in verband gebracht worden.'

De huurder van de grijze VW is een Fransman die in België woont. Deze persoon werd vanmorgen aan het stuur van een andere auto tegengehouden bij een controle aan de Belgische grens samen met twee andere personen, maar het is niet duidelijk of de man toen is opgepakt of dat hij mocht doorrijden en vanavond is aangehouden in Molenbeek. Bij het kerkhof Père Lachèse in Molenbeek is nog een tweede auto met Belgische nummerplaat aangetroffen, die ook is gezien in de buurt van het Parijse terras waar de daders eerst toesloegen.

In totaal zijn er drie aanhoudingen verricht.

Lees alles over:
Categorie: