zaterdag, 14. november 2015 - 23:10 Update: 14-11-2015 23:13

Meppel kijkt terug op een geslaagde Sinterklaasintocht!

Meppel kijkt terug op een geslaagde Sinterklaasintocht!
Foto: Archief EHF
Meppel

Sinterklaas zette vanmiddag tijdens de landelijke intocht voor het eerst in de geschiedenis voet aan wal in het Drentse Meppel. Duizenden kinderen en ouders en burgemeester Jan Westmaas trakteerden Sinterklaas en zijn Pieten op een warm welkom. In de prachtig versierde stad was er gedurende de dag van alles te zien en te beleven. De organisatie gaat uit van ongeveer 25.000 bezoekers.

Kinderfeest

Er stond veel enthousiast publiek langs de route om Sinterklaas te verwelkomen. Het was nog even spannend of Sinterklaas Meppel wel kon bereiken door de mist, maar gelukkig kwam burgemeester Westmaas hem al tegemoet varen. Sinterklaas vond het geweldig om in Meppel aan te komen en alle enthousiaste kinderen te zien. Ook burgemeester Jan Westmaas kijkt tevreden terug op de intocht: “We hebben van de landelijke intocht in Meppel met elkaar een mooi kinderfeest voor heel Nederland gemaakt.”

Acts

Sinterklaas werd tijdens zijn tocht getrakteerd op drie verrassingsacts die in de live-uitzending van het uitgebreide Sinterklaasjournaal te zien waren. Als eerst kwam de Sint langs het drijvend podium waarop de Nederlands kampioenen acrogym van FC Meppel Gymnastiek hun kunsten vertoonden. Aan de Prinsengracht werd het verhaal van de Meppeler muggen uitgebeeld door een toneelgroep van Scala. Tot slot zong Ellen Ten Damme Sinterklaas toe samen met kinderen van obs Sprinkels.

Prettige sfeer

De organisatie bedankt de bezoekers voor hun komst naar Meppel. In totaal waren ongeveer 25.000 bezoekers in Meppel. Dankzij hen en de inzet van heel veel vrijwilligers en professionals is de dag soepel verlopen. De intocht van Sinterklaas verliep in een prettige sfeer. Veel kinderen en ouders genoten van de komst van Sint en zijn Pieten en van alle optredens in de stad. Tijdens en na de intocht waren in de binnenstad op 7 pleinen verschillende optredens en kinderactiviteiten.

Kinderpersconferentie

Sinterklaas sloot zijn bezoek aan Meppel af met een kinderpersconferentie in het stadhuis. Een aantal kinderen van de basisscholen in Nijeveen en Meppel mocht de Goedheiligman vragen stellen. Zo hoorden zij dat Sinterklaas wel een auto heeft omdat alle boodschappen niet op Amerigo passen. En wist u dat het lievelingsvak van Sinterklaas vroeger Nederlands was? Voor de jarige Mats was deze dag wel heel bijzonder, want hij werd door Sinterklaas en alle aanwezigen toegezongen.

Stad van Sinterklaas

Meppel blijft tot aan 6 december stad van Sinterklaas met leuke acties. Houd hiervoor Facebook.com/sinterklaasmeppel, Twitter.com/sintinmeppel en Sinterklaasmeppel.nl. Hier vindt u natuurlijk binnenkort ook een selectie van de foto’s.

Provincie: