zondag, 15. november 2015 - 9:28 Update: 15-11-2015 12:32

Brand in woning in Vriescheloo, één dode en zwaargewonde

Dode en gewonde na woningbrand in Vriescheloo
Foto: Archief EHF
Vriescheloo

In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een woningbrand in het Groningse Vriescheloo één dode en een zwaargewonde gevallen. Dit meldt de politie zondag.

De brand brak om even na 01.00 uur uit in een dubbele garage die aan de woning aan de Buiskoolweg is gebouwd. Bij een brand, die al uitslaand was op het moment van aankomst van de brandweer, is één persoon om het leven gekomen en is een tweede persoon zwaargewond geraakt. De zwaargewonde is naar het ziekenhuis overgebracht. 

De brandweer wist bij aankomst niet of er zich personen in de woning bevonden. Brandweermannen betraden meteen de woning en troffen een zwaargewond slachtoffer aan die ze meteen naar buiten hebben gehaald. 

Explosiemeter

Daarna troffen zij in de woning die op dat moment volledig in rook gehuld was nog een slachtoffer aan die op dat moment al in levensloze toestand was. Tegelijkertijd ging de explosiemeter van de brandweer af vanwege een gas waardoor zij het pand voor hun eigen veiligheid direct moesten verlaten.

Over de oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over de precieze toedracht. De garage is door de brand volledig verwoest, de woning heeft schade opgelopen. 

Provincie:
Blik op 112: