zondag, 15. november 2015 - 10:05 Update: 15-11-2015 10:24

Tien vrachtwagenschauffeurs slachtoffer van vier gewapende overvallers

Tien vrachtwagenschauffeurs slachtoffer van vier gewapende overvallers
Foto: Archief EHF
Krimpen a/d IJssel

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Krimpen aan den IJssel een 10-tal chauffeurs bedreigd en overvallen door vier mannen met vuurwapens. Dit meldt de politie zondag.

De chauffeurs stonden met hun vrachtwagens op een vrachtwagenverzamelplaats aan de Industrieweg in de Stormpolder. De gewapende overvallers gingen er vandoor met diverse persoonlijke bezittingen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Om 05.15 uur meldde een chauffeur dat hij en zijn collega’s waren bedreigd door vier gemaskerde mannen. Onder bedreiging van vuurwapens moesten de chauffeurs hun vrachtwagens verlaten en persoonlijke bezittingen afstaan, waaronder laptops en telefoons. Enkele chauffeurs raakten licht gewond. De verdachten vluchtten in onbekende richting.

Getuigenoproep

De politie is direct een onderzoek gestart, waarbij een politiehelikopter enige tijd mee zocht. Ook werden enkele wegen afgezet om de pakkans te vergroten. Dit heeft nog niet geleid tot aanhouding van de verdachten. De politie is op zoek naar getuigen van de overval.

Provincie:
Blik op 112: