zondag, 15. november 2015 - 10:31 Update: 15-11-2015 10:50

NCTV: Dreigingsniveau ongewijzigd, wel verhoogde paraatheid diensten

NCTV: Dreigingsniveau ongewijzigd, wel verhoogde paraatheid diensten
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft het dreigingsbeeld in Nederland na de terreuraanslagen in Parijs van vrijdagavond niet verhoogd. 'Wel geldt er voor alle betrokken diensten een verhoogde paraatheid', heeft de NCTV laten weten.

'Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs vrijdagavond is er intensief contact met de landen om ons heen en met betrokken EU-instanties. Alles wijst op een doordachte en strak georganiseerde aanslag die inmiddels is opgeëist door ISIS. De NCTV volgt de situatie, samen met AIVD, de Koninklijke Marechaussee en politie, nauwlettend en staat in directe verbinding met het kabinet. Er wordt continue bekeken of aanvullende veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn', stelt de NCTV.

Verhoogde paraatheid

Voor alle betrokken diensten geldt verhoogde paraatheid. Grensbewaking is opgeschaald en geïntensiveerd, ook op luchthavens en op treinstations. Grote geplande evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, kunnen gewoon doorgaan. Vanzelfsprekend is de politie extra oplettend.

Dreigingsniveau ongewijzigd

Er zijn momenteel geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag in Nederland. Vooralsnog is er daarom geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen.

Lees alles over:
Provincie: