zondag, 15. november 2015 - 12:55 Update: 15-11-2015 19:36

Tweede vluchtauto terroristen met vuurwapens aangetroffen in Parijs

Franse politie vindt 2e vluchtauto van terroristen in Parijs
Foto: twitter/bldragoon
Parijs

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Franse politie een tweede vluchtauto gevonden, van de terroristengroep die afgelopen vrijdagavond een bloedbad aanrichtte in het centrum van Parijs.

'In de donkergrijze Seat Leon, die in de Parijse wijk Montreuil stond, werden meerdere Kalasjnikovs aangetroffen', zo melden de Franse media zondag

De Franse politie heeft in en rond de auto een minutieus onderzoek verricht om sporen veilig te stellen. De auto zou vrijdagavond zijn gebruikt waarbij er beschietingen vanuit de auto werden verricht terwijl er langs drukke restaurants en cafés werd gereden. Omstanders zouden daarbij tegenover de politie hebben aangegeven dat het ging om een donkergrijze Seat Leon. 

Zaterdag werd er ook al een auto gevonden die wordt gelinkt aan de daders van de terreuraanslag. Deze auto stond vlakbij het theater Bataclan en was voorzien van een Belgische nummerplaat. De politie vermoedt door de vondst van de twee vluchtauto's dat er meer dan 8 daders waren en er één of meerdere daders zijn ontkomen. Eerder werd bekendgemaakt dat alle 8 daders waren omgekomen.