zondag, 15. november 2015 - 16:17 Update: 15-11-2015 16:21

Oefeninterland Duitsland-Nederland gaat dinsdag door

Oefeninterland Duitsland-Nederland gaat dinsdag door
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hannover (D)

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland gaat dinsdag in Hannover gewoon door. Dat meldt de Duitse voetbalbond DFB in een persbericht zondagmiddag.

De DFB heeft na overleg met de spelers, de technische staf van Duitsland en de KNVB besloten om de oefeninterland van komende dinsdag tegen het Nederlands elftal door te laten gaan. Het spelen van de wedstrijd was lange tijd onzeker vanwege de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad Parijs. De Duitsers speelden vrijdag in Stade de France een oefeninterland tegen Frankrijk toen buiten het stadion twee bommen tot ontploffing werden gebracht door zelfmoordterroristen.

In kleedkamer geslapen

De spelers van de 'Mannschaft' moesten de nacht van vrijdag op zaterdag uit voorzorg in de kleedkamer van het stadion doorbrengen. Bondscoach Joachim Löw en zijn manschappen vlogen zaterdagochtend terug naar eigen land. De voetballers kregen een dag vrij om alle gebeurtenissen in de Franse hoofdstad te verwerken.

"De boodschap is duidelijk: we laten ons niet intimideren door terreur", zegt Reinhard Rauball, één van de twee interim-voorzitters van de DFB. "Dat de spelers enkele dagen na de dramatische ervaringen in Parijs tegen Nederland willen voetballen, tekent hun karakter. Bondscoach Joachim Löw en al zijn spelers verdienen respect voor deze uiting van solidariteit met de slachtoffers en alle inwoners van Frankrijk."

'Symbolisch belang'

Teammanager Oliver Bierhoff benadrukt het symbolische belang. "We willen als Mannschaft een boodschap geven. We leven mee met het Franse volk, met alle slachtoffers. Iedereen bij de ploeg is aangeslagen. Desondanks willen we laten zien dat we staan voor onze waardes en onze cultuur. Onder deze omstandigheden is het sportieve belang van de wedstrijd tegen Oranje natuurlijk een stuk minder."

Categorie: