zondag, 15. november 2015 - 16:54 Update: 15-11-2015 21:14

Maandag om 12.00 uur in Europa 1 minuut stilte

Ook NS en GVB doen mee aan 1 minuut stilte maandag om 12.00 uur
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs neemt Europa maandag 16 november een minuut stilte in acht. 'Vanzelfsprekend stelt NS haar reizigers en medewerkers in staat om hieraan mee te doen', laat de NS zondag weten.

Enkele momenten voor 12.00 uur worden reizigers in de treinen en op de stations via de omroep geattendeerd op de minuut stilte en gevraagd medereizigers in staat te stellen deze minuut stilte in acht te nemen. Op de NS-gebouwen hangen maandag de vlaggen halfstok.

Het personeel op de kantoren wordt in de gelegenheid gesteld om een minuut stil te zijn en ook commerciële uitingen worden stilgelegd. Tijdens de minuut stilte wordt op de stations en in de treinen niet omgeroepen met uitzondering van die situaties waarbij dit - bijvoorbeeld vanuit veiligheidsoogpunt - niet anders kan. Als er vanuit de spoorsector besloten wordt om maandag treinen één minuut stil te zetten, werkt NS hier uiteraard aan mee.

GVB

Uit medeleven en respect naar de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in Parijs, houden de medewerkers van GVB maandag 16 november om 12.00 uur een minuut stilte. Dit geldt voor alle voertuigen en veren, en voor het ondersteunend personeel. Na een minuut stilte vervolgen alle voertuigen hun rit of overvaart.GVB sluit met deze steunbetuiging aan op de minuut stilte die voor de gehele stad geldt.

Lees alles over:
Provincie: