maandag, 16. november 2015 - 10:15 Update: 16-11-2015 11:22

Twee nieuwe namen aanslagen Parijs bekend

Twee nieuwe namen aanslagen Parijs
Foto: Politie Frankrijk
Parijs

Er zijn twee nieuwe namen opgedoken van aanslagplegers in Parijs. Het gaat om de 20-jarige Bilal Hadfi en de 31-jarige Brahim Abdeslam.

De Belg Hadfi blies zichzelf vrijdag op buiten het Stade de France. Ook de Fransman Brahim Abdeslam, die in een voorstad van Brussel woonde, blies zichzelf op op de Boulevard Voltaire. De laatst genoemde is de broer van de nog voortvluchtige Abdeslam Salah waar de politie driftig naar op zoek is. De nationale politie in Frankrijk heeft zondagavond een foto vrijgegeven van een verdachte van de bloedige aanslagen van afgelopen vrijdagavond in Parijs.

De politie toont de foto op Twitter van de persoon die actief gezocht wordt voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen van vrijdag. Het gaat om 26-jarige Abdeslam Salah. De politie benadrukt dat wanneer men de verdachte ziet om zelf geen actie te ondernemen maar het landelijke noodnummer 197 te bellen omdat de verdachte vuurwapengevaarlijk is.

Dodental gestegen naar 132

De bloedige aanslagen hebben inmiddels weer drie dodelijke slachtoffers geëist zo hebben de ziekenhuizen in Frankrijk zondagavond laten weten. Hiermee komt het dodental op 132. 

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):